Αιδηψός - Εύβοια

Λουτρά
Αιδηψού

Η Εύβοια είναι ένα πανέμορφο νησί που συνδυάζει αρμονικά τις φυσικές ομορφιές του, δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες για τους επισκέπτες του. Τα καταπράσινα βουνά συνυπάρχουν με τις υπέροχες παραλίες, και η πλούσια βλάστηση σε πολλές περιπτώσεις φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Η Εύβοια είναι ένας προορισμός για διακοπές όλο το χρόνο, τα τοπία της εναρμονίζονται στην κάθε εποχή, προσφέροντας ψυχική και σωματική αναζωογόνηση. Η εύκολη πρόσβαση τόσο από τη Χαλκίδα, όσο και από τα λιμάνια της, διευκολύνουν τους επισκέπτες από την Αθήνα, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε λίγες ώρες, αφήνετε το άγχος της πόλης και βρίσκετε σε έναν παράδεισο ομορφιάς και ηρεμίας.

Η Βόρεια Εύβοια θεωρείται από πολλούς, το ομορφότερο κομμάτι της Εύβοιας, καθώς η μορφολογία της θυμίζει αλπικό τοπίο, όπου δεσπόζουν τα βουνά, τα πλούσια δάση και η βλάστηση.

Αλλά στη Βόρεια Εύβοια δεν κυριαρχεί μόνο το βουνό, στις ακτές της θα βρείτε πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές και πολύχρωμη βλάστηση. Σε αυτό το κομμάτι της Εύβοιας, υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες για επαφή με τη φύση.

Επίσης έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε, μουσεία, το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς, παλιές εκκλησίες και μοναστήρια με σημαντική ιστορία και ενδιαφέροντα εκθέματα. Οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές και προτάσεις για τη διασκέδαση τους και σίγουρα θα απολαύσουν κάθε λεπτό των διακοπών τους, σε αυτό το πανέμορφο μέρος.

Μια από τις γνωστότερες πόλεις της Β. Εύβοιας είναι η Αιδηψός. Γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της και ως η Λουτρόπολη της Εύβοιας, αναφέρθηκε στη μυθολογία αλλά και την ιστορία της αρχαιότητας.

Οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών πηγών της Αιδηψού αναφέρθηκαν στα έργα και τα συγγράμματα του Πλούταρχου, του Στράβωνα και άλλων. Στις πηγές της λουζόταν πριν και μετά από κάθε άθλο του ο Ηρακλής, Ρωμαίοι αυτοκράτορες και στρατηγοί και αιώνες αργότερα, οι ιαματικές πηγές της ακόμα προσέλκυαν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Γουΐνστον Τσώρτσιλ, η Γκρέτα Γκαρμπο, η Μαρία Κάλλας, ο Ωνάσης κ.α.

Σήμερα η Αιδηψός είναι μια όμορφη πόλη, που συνεχίζει την παράδοση αιώνων στον τομέα της ιαματικής λουτροθεραπείας. Εκσυγχρονισμένη πλέον, με μοντέρνες εγκαταστάσεις και παροχές, προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις διαμονής και περιποίησης.

Είναι μια πόλη με πολλές προτάσεις διασκέδασης, αξιοθέατα και επιλογές. Μέσα και κοντά στην Αιδηψό υπάρχουν όμορφες παραλίες, σε πολλές από τις οποίες καταλλήγουν ιαματικές πηγές. Κατά μήκος της παραλιακής οδού της πόλης, θα βρείτε όμορφα εστιατόρια, παραδοσιακά ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία γεύσεων και διασκέδασης.

Η Αιδηψός είναι μια πόλη που μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους τύπους τουρισμού. Επισκέπτες που επισκέπτονται την πόλη αποκλειστικά για τις λουτροθεραπείες που προσφέρονται στα διάφορα κέντρα της, ή επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη, είναι σίγουρο ότι θα βρούν ότι επιθυμούν και θα ικανοποιηθούν απόλυτα.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή